Saxenda uden recept danmark

Saxenda

Saxenda 6 mg/ml; 1, 2, 3, 4, 5 injektionspenne

Online service Køb nu

Description

Fedme, også kendt som øget kropsfedtophobning, der føre til vægtøgning, udgør en af de mest alvorlige bekymringer blandt specialister, involveret i medicin.

Da det er en tilstand der anses for at være en forudsætning for en bred vifte af sundheds sygdomme, overvåges den bredt i den moderne verden. I følge Global Obesity Observatorys statistik, lider 14% af mænd, og 16% af kvinder af fedme, i Danmark, mens andelen af overvægtige befolkningsgrupper er hhv. 41% og 25%. Derfor er flere opmærksomme på vægtkontrol og bruger den receptpligtige medicin, Saxenda, som en del af det.

Saxenda til vægttab: virker det virkelig?

Saxenda er en løsning, der sælges i form af fyldte penne. Hver dosis indeholder 3 ml medicin og 18 mg af dets aktive komponent liraglutid. Sidstnævnte er en innovativ analog af humant glukagon-lignende peptid-1. 

Den rekombinante DNA-teknologi gjorde det muligt for videnskabsmænd at skabe et supplement til traditionelle metoder til kropsvægtkontrol.

Saxenda er en klar og farveløs isotonisk opløsning til injektion. Pennene bør ikke bruges, hvis opløsningen ikke svarer til disse egenskaber.

Så hvordan fungerer Saxenda? Denne medicin påvirker en individuel mæthedsfornemmelse. Da sulten er reduceret, spiser folk mindre mad og kan tabe sig mere effektivt. Saxenda er et godkendt lægemiddel til styring af vægt hos patienter på 12 år og ældre med BMI (body mass index), der svarer til fedme eller overvægt. Kun en læge kan træffe en beslutning om at ordinere Saxenda.

saxenda hvor stort vægttab

Køb Saxenda hos et pålideligt webapotek – Prisen inkludere lægekonsultation

I dag behøver patienterne ikke at spilde tid i køer for at få en recept eller et nødvendigt lægemiddel. Brugere af Saxenda eller dem, der besluttede at købe denne medicin, kan henvise til online sundhedstjenesten. Denne online service giver mulighed for at gennemgå en online konsultation og bestille det nødvendige receptpligtige lægemiddel. Det er vigtigt at bemærke, at Saxenda ikke kan købes uden recept. Kunder kan dog få deres recept eller forlænge den udløbende recept via et pålideligt e-apotek.

Det er også værd at aflive myten om, at online-apoteker øger prisen på medicin. Der er i øjeblikket ingen tilskud (statsrefusion) til Saxenda, dog kan disse indsprøjtninger købes til en rimelig pris fra en online-tjeneste. Det kan synes dyrt, men tag i betragtning, at prisen inkluderer selve medicinen, leveringsomkostninger og fjern-lægekonsultation med udstedelse/forlængelse af en recept.

saxenda pris

Brugere kan tjekke hjemmesiden og sammenligne priser i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland og Tyrkiet for at være sikker på, at det er det bedste tilbud til personer, der ønsker at forbedre deres vægtkontrol. Det er dog vigtigt at bemærke, at du ikke kan bestille medicinen fra andre lande.

Hvad med mulighed for at købe Saxenda som håndkøb (uden recept)?

Som mange andre lægemidler kan Saxenda ikke købes i håndkøb, den fås kun på recept. Selvom recepten nemt kan fås online, betyder det ikke, at du selv skal træffe dine beslutninger om doser og varighed af behandlingen med Saxenda. Indtagelsen af ​​medicinen bør derfor afbrydes efter 12 uger, hvis den tabte vægt er mindre end 5 % af patientens oprindelige kropsvægt.

Brugere af online-apoteker bør være opmærksomme på, at Saxenda er et opløst stof. Der er ingen generisk version af dette lægemiddel i form af tabletter – skidt nyt for patienter med frygt eller som ikke kan lide nåle.

Bemærk venligst, at en anden liraglutid-holdig medicin – Victoza og Saxenda ikke er udskiftelige. Brugere, der googler “Victoza vs Saxenda” vil lære, at begge er mærkevarelægemidler, ikke generiske lægemidler. Vigtigere er det, at førstnævnte bruges til personer med type 2-diabetes, mens kun sidstnævnte er godkendt til at være en del af vægttabsterapi.

Hvordan bruges Saxenda?

Hvordan bruger man Saxenda? Injicer medicinen nøjagtigt som din læge har fortalt dig. Der er specifikke områder på kroppen, hvor det er tilladt at lave injektioner:

  • abdominalt område;
  • overben (lår);
  • overarm.

Dette er subkutane injektioner (under huden), sprøjt den ikke i muskler eller vener.

Doseringsskema bør godkendes af en læge. Start dosis er 0,6 mg pr. dag. Den bør øges gradvist hver uge, indtil 3,0 mg er nået. Som regel anvendes følgende ordning:

Dosis skema

Uge Daglig dosis
Første 0.6 mg
Anden 1.2 mg
Tredje 1.8 mg
Fjerde 2.4 mg
Femte og fremadrettet 3 mg

saxenda håndkøb

Positivt registrerede erfaringer af vægtstyring, med brug af Saxenda

Succesfulde erfaringer med behandling af fedme med Saxenda blev registreret. Denne medicin er et tilgængeligt og godkendt middel til langsigtet vægttab hos voksne med et BMI på ≥27 kg/m² og hos unge (≥12 år) med fedme. Samtidig er der ingen magisk pille eller eliksir, der hjælper med at tabe al overvægt. Patienter, der tager eller planlægger at tage Saxenda, bør kun bruge det som et supplement til den fysiske aktivitet og den rette kost, som er aftalt med speciallægen.

Anmeldelser fra drugs.com hjemmeside:

  • “Jeg er i øjeblikket i uge 3. Jeg har tabt 14 pund.”
  • “Jeg havde livstidsvægtproblemer uendelige læger og specialister og tog til sidst Saxenda på. Tabte 6,4 % af den samlede startvægt på 7 uger.”
  • “Jeg har brugt Saxenda siden den 6. marts 2020. Jeg har en dosis på 3.0. Jeg har for nylig bemærket nogle bivirkninger, der virkelig generer mig mentalt”.

Saxenda: Forskellige grupper af bivirkninger

For at besvare det typiske spørgsmål om kombinationen af ​​Saxenda og alkohol, anbefales denne medicin generelt ikke at bruge sammen med sådanne typer væsker.

Men hvis patienterne vælger at drikke alkohol, bør de ikke gøre det på tom mave.

Patienter og kliniske forsøg bemærkede flere typer bivirkninger af Saxenda, der kan grupperes baseret på deres udbredelse og sværhedsgrad.

Blandt de meget almindelige bivirkninger er lidelser i mave-tarmkanalen samt kvalme og opkastning. Sidstnævnte er mere typisk i den unge befolkning end hos voksne (der er dobbelt så mange tilfælde blandt unge patienter). Gruppen af ​​almindelige bivirkninger omfatter mavesmerter, mundtørhed, svaghed, træthed, hudreaktion på injektionsstedet, galdesten, søvnløshed, lavt blodsukker og påvirkning af bugspytkirtlen.

Usædvanlige og sjældne bivirkninger efter administration af Saxenda omfatter betændelse i galdeblæren, dehydrering, anafylaktisk shock og nyreskade. I deres anmeldelser påpegede patienterne også, at alle disse symptomer er stærkere på dage, hvor dosis øges.

Dette er ikke den fulde liste over mulige negative konsekvenser – for fuldstændig information, se venligst den officielle folder. Mere medicinsk information kan også findes her:

https://pro.medicin.dk/Medicin/Praeparater/7837 

Forholdsregler:

En vigtig note: Saxenda anbefales ikke til patienter med hjertesvigt, alvorlige stadier af tarmsygdomme, folk ældre end 75 år, og i tilfælde, hvor svær fedme er en effekt af lidelser (inklusive den spisende). Personlig eller familiehistorie med medullært skjoldbruskkirtelcarcinom og multipelt endokrin neoplasisyndrom type 2 er også kontra indikationer.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor hurtigt kan jeg tabe mig, mens jeg bruger Saxenda?

Du bør kunne mærke de første resultater inden for en uge efter behandlingsstart. Det hurtigste vægttab sker i de første 12 uger, hvor du tager liraglutid. Du skal dog ikke regne med meget hurtige resultater. Standard Varigheden af behandlingen er ca. 56 uger. Hvis behandlingen afbrydes for tidligt, er effekten måske ikke stabil nok.

Hvor mange kilo vil jeg tabe under behandlingen?

Der er ikke noget universelt svar for alle patienter. For det første afhænger det af den oprindelige vægt. For det andet er resultatet af at tage liraglutid meget afhængig af patientens handlinger. Uden korrekt ernæring og regelmæssig motion er det usandsynligt, at du vil tabe mere end 5 % af din vægt. Med en ansvarlig holdning til behandlingen kan du regne med et vægttab på mere end 10 % af vægten.

Hvor effektivt er Saxenda?

Før Saxenda blev frigivet på lægemiddelmarkedet, gennemførte producenten en række tests og forsøg, som bekræftede lægemidlernes effektivitet. I løbet af undersøgelserne fulgte deres deltagere kostplanen og træningsregimer, uanset om de fik Saxenda eller placebo. Her er et uddrag af de officielle effektivitet statistikker for overvægtige og fedmepatienter uden diabetes:

Saxenda Placebo
Tab af mere end 5 % af vægten 63,5 % af patienterne 26,6 %
Tab af mere end 10 % af vægten 32,8 % af patienterne 10,1 %

Behandlingen var således effektiv for 96,3 % af de patienter, der tog Saxenda i løbet af forsøgene.

Hvordan interagerer Saxenda med alkohol?

Det blev allerede nævnt ovenfor, at det er bedre ikke at kombinere Saxenda med alkohol. Dette skyldes dog ikke, at liraglutid på en eller anden måde interagerer med drikkevarer, der indeholder ethylalkohol (der er ingen sådanne oplysninger i den officielle indlægsseddel). Problemet er det høje kalorieindhold i alkoholholdige drikkevarer. Blot et par øl eller whisky kan reducere dine resultater med vægttab betydeligt. Du betaler en høj pris for behandlingen, så at afholde sig fra alkohol af hensyn til effektiviteten er en måde at spare penge på.

Hvad er de måder at spare penge på at købe Saxenda på?

Du bør aldrig spare på dit helbred. Der er dog små tricks, der gør det muligt for dig at betale færre penge for vægttabsinjektioner. For eksempel kan du prøve at holde op med at købe små pakker. Du vil betale mere ad gangen, men i sidste ende vil du spare omkring 30 % på hver sprøjtepen (i det mindste, når du køber online). Denne metode er god for dem, der allerede har skiftet til en vedligeholdelsesdosis og ikke har oplevet intolerance.

Hvor mange sprøjtepenne skal jeg købe?

I den store pakke finder du 5 præ-fyldte penne, der hver indeholder 16 mg liraglutid. For patienter, der tager 3 mg liraglutid om dagen, er denne mængde nok til 30 dage. Hvis du lige er begyndt på behandlingen, skal du først skifte til en ny pakke efter 44 dage.

Hvordan kan jeg købe Saxenda, hvis jeg ikke befinder mig i Danmark?

På den danske version af hjemmesiden for salg af lægemidler er det ikke muligt at afgive en bestilling fra udlandet. Dette firma opererer dog i mange europæiske lande. Du skal blot skifte land for bestillingen i popup-menuen. Proceduren for bestilling er ikke anderledes, men levering er dog kun mulig inden for det pågældende lands område. Du kan også støde på, at prisen på Saxenda uden for Danmark kan være lidt anderledes. Men du behøver bestemt ikke at bekymre dig om at genopfylde din medicin under en lang rejse eller en forretningsrejse.

Hvem vil give mig injektioner under behandlingen?

Sprøjtepennen er beregnet til selvadministration. Du har ikke brug for hjælp fra andre personer. Hvis du føler vanskeligheder eller er i tvivl, især hvis du bruger denne medicin for første gang, skal du bede en læge om at konsultere dig og give dig den første injektion. I fremtiden vil du helt sikkert klare dig selv uden problemer.